петак, 17. фебруар 2012.

Auroboros

Bio  je to svet koji ne postoji , niti je ikada postojao. Neviđen i nedosanjan kako bi valjalo, paradoksalan van svih očekivanja.Polidimenzionalnost nikada nije bila toliko razumljiva jednom sićušnom ljudskom mozgu, pa opet ga je svečano progutala.Puls.
Sva znanja i neznanja su postala jedna gadna smesa misli i zaključaka, kao je da je neko izmešao uzroke i posledice, praveći od naše lepe vremenske linearnosti haos.Puls.
Zvali su ga Veliki Haos ili Novi Početak, mada to ionako više ništa nije nije značilo. Auroboros je završio svoj krug.
Sva čula osećala su samo moćni puls. Svetlost i tama igrale su gutajući jedna drugu, izvijajući i lomeći svoja krhka tela. Veličansvetnog li prizora...
Relativnost odjednom postaje slučajnost, da bi se na kraju tog mučnog puta nazrela velika istina, spoznaja neznanog, a opet toliko bliskog koda od koga smo stvoreni. Puls.
Kolektivno sećanje i kolektivna vizija slažu onu ogromnu sliku sastavljenu od manjih, naizgled nebitnih. Slagalica dobija svoj oblik, teksturu, ali je ipak gubi u nepreglednosti postojanja. Puls.
Ose bivaju pomerene, načete, sistemi se urušavaju da bi na njihovo mesto došli drugi koji ne znaju za prave linije, za koordinatne sisteme, već samo za Puls.
Muzika probija sve barijere i izlazi i svakog kutka kako bi se na jednom mestu svi izgubljeni taktovi spojili u jedan. Muzika sfera. Poput stare priče, izrečene, pa ubrzo zaboravljene u vrtlozima neistina i zlosti. Melodija koja gradi, pod kojom čitava carstva materije nestaju. Vrhovni princip života. Puls.
Nada se gasi, napokon je puštena da umre i u tom slavnom trenutku ona rađa Ubeđenje. Ona je bila crvena nit koja je vodila ka rođenju novog, poput mrtve zvezde čija smrt je odgođena, a sada ona dobija slobodu da se rasprsne i rodi novu, mladu nebulu. Puls.
Novo postojanje. Spiranje i očišćenje. Poslednji Puls.
Početak...

Probuđene iz nekog magičnog sna, majka i ćeka polako ustaju iz svog kreveta i upućuju se ka kupatilu. Usput, televizor je počeo da ispušta zvuke iz dnevene sobe u kojoj je spavala baka. Sve su sanjale isti san, ali su bile nevoljne da o njemu govore. Nisu svi snovi za priču. Prenašminkana voditeljka vesti obznanjuje:
-U petak, 12. decembra, prema verovanjima mnogih kultura, pretežno sa Američkog kontinenta, doći će do tzv. zatvaranja kruga zmije koja je prema njihovim verovanjima označavala galaksiju Mlečni put. Oni su verovali da kada zmija samoj sebi pojede rep, galaksija će početi da se rotira u suprotnom pravcu što će izazvati promene magnetnog polja Sunčevog sistema, kao i svih sistema unutar naše galaksije. Veruje se da mi na Zemlji nećemo skoro ni osetititi promenu ugla rotiranja do koje će doći. Vlade sveta pozivaju narod da ostane miran jer je sigurno da neće doći ni do kakvog kraja sveta i da ljudi nastave sa svojim uobičajenim nedeljnim aktivnostima. Vesti iz sveta...